Här berättar jag lite om mej själv och hur jag arbetar med fotografisk bild och annat bildskapande. När det gäller min utbildning och mina utställningar, se längst ner på sidan.

Fotografiska bilder
Jag arbetar både med fotografisk bild och måleri som uttrycksmedel. Mina favoritmotiv är gatufoto, interiörer, stilleben, porträtt och landskap. Jag arbetar alltid med naturligt ljus.

MIna gatubilder alltid oarrangerade och omanipulerade. Jag tillåter mej endast beskärning, kanske lite brusreducering samt justering av kontrast och skärpa. De flesta av mina bilder är digitala, men jag arbetar ofta med traditionellt analogt foto, gärna svartvitteknik i mellanformat och experimenterar med olika slags filmer och framkallningsvätskor exempelvis traditionella Kodak D76.

Jag försöker fånga stämningar och uttryck i mitt bildskapande. Närdet gäller andra motivområden än gatufoto efterbehandlar jag gärna mina bilder för att uppnå det resultat som jag vill ha. Det innebär ibland att jag använder mig av tekniker som många fotografer inte vill befatta sig med utan kallar "manipulation".
För mej gäller inte att bilden måste vara klar när den kommer ur kamera, snarare tvärtom, jag lägger gärna till eller retuscherar bort bildelement om verkligheten inte överensstämmer med den bild jag har i huvudet. Därvidlag finns inga gränser för mej, jag sätter mer än gärna samman flera ingående bilder i multipla exponeringar eller gör montage.

Fotografiska bilder och måleri i samma bild
Jag vill om möjligt överskrida och utplåna gränserna mellan foto och måleri och i samma bild förena urgammal måleriteknik med fotografisk teknik och låta allt sammansmälta. Det låter kanske svårt och är det också. Än svårare är uppgiften att gestalta ett spännande bildinnehåll, en utmanande uppgift som lockar med rik belöning men också kan bjuda på rejäl motgång.

Måleri
När det gäller bildskapande med måleri är det akvarell som gäller för mej, gärna experiment med denna oberäkneliga teknik som ibland kan ge överraskande resultat. Akvarelltekniken tar en livstid eller mer att lära sig och den låter sig inte kontrolleras helt. Akvarellkonstnären har sina bästa stunder när pigment och vatten lyckligt förenas i ett eller flera möten och det resulterar i en lätt luftig skapelse med fräscha färger och där det vita pappret bär ljuset.

CV
Utbildning

Jag har sysslat med bildskapande i femtio år och under de senaste fem åren på heltid. Utbildning: Ett otal korta kurser och handledning av konstnärer och konstpedagoger exempelvis Rüdiger Hartmann och Lars-Eje Larsson. För övrigt är jag autodidakt.

Utställningar 

Tjörns Kommun Tre Jurybedömda verk november 2009

Galleri dell’Arte  Göteborg  oktober 2010

Lundby Bibliotek Göteborg  November – december 2010

Möteplats Trädgård Göteborg  dec 2010 – januari 2011

Svenska Sjömanskyrkan Göteborg  mars-april 2011

Folkets Hus Lilla Edet med Eva Wandenor juli-augusti 2011

 

Brilliant Photografic Art Stockholm september – december 2011

Galleri Stilla bilder Göteborg  september 2012

Repslagaremuseet Älvängen november 2012

Galleri Säbygården samlingsutställning april 2013

Galleri Glanz Skärhamn juli 2013

Scandinavian Photo Galleri Mölndal dec 2013-jan 2014

Konsthallen Kajutan Kulturhuset Henån 13 dec 2014-15 jan 2015